Vår historia

Maskin & Verktyg grundades 1925 och vi är ett familjeföretag som drivs av tredje och fjärde generationen.

En 90 år lång historia som startade när Johan ”Spik-Johan” Johansson startade eget efter att ha varit resande säljare i många år. På den tiden hände det att säljarna övernattade hos sina kunder och affärerna blev högst personliga. Den typen av relationsbyggande har genomsyrat vårt företag sedan dess, även om vi idag lämnar tandborsten hemma när vi besöker våra kunder.

50-åring som växte

Under 70- och 80-talet genomgick företaget en förändring. Stora leverantörer som Atlas Copco, Sandvik Coromant och ESAB sökte sig till återförsäljarleden, starka relationer började byggas. De stora verkstadsföretagen upptäckte nu Maskin & Verktyg.

Historiskt har vi varit industriinriktade och det är fortfarande vår kärna. Senaste åren har vi dock expanderat kraftigt mot byggsektorn. Idag har vi ett brett sortiment inom även det segmentet och lika bred kunskap. Här är det viktigt för oss att vara lyhörda och förstå vad våra kunder behöver. Vi har lärt oss att vårt erbjudande blir bättre när vi låter våra kunder vara med och sätta sortimentet.

Idag lokalt starka på tre orter

Från att ha haft Uppsala som bas har vi expanderat och idag finns vi på tre orter, Uppsala, Gävle (2007) och Västerås (2011). Fokus ligger på att utveckla alla tre enheter tillsammans och fortsätta jobba för att alla proffs använder bra produkter. Med det menar vi bra för proffsens välmående, bra för kundens ekonomi och bidragande till en mer hållbar värld.

Stäng